Versoepeling maatregelen voor sport, maar niet voor binnensport

08 mei 2020

Het kabinet heeft woensdagavond de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Als het virus onder controle blijft, kan per 1 september een volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden. De deur kan dan pas van het slot voor tafeltennisverenigingen. Wedstrijden kunnen dan plaatsvinden zonder publiek.

Voor tafeltennis een teleurstellende uitkomst. Wij sluiten ons dan ook aan bij de oproep van Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, om ons best te doen om de binnensport eerder dan 1 september te openen: “Wel hebben wij zorg om al die kinderen en jeugd die vóór de coronacrisis in al die gymzalen, dansscholen, fitnesscentra, sportscholen en andere binnensportaccommodaties zoals zwembaden wekelijks aan sport deden. Laten we hen niet vergeten en onze uiterste best doen om ook die sporten de ruimte te geven. Zou erg fijn zijn dat als de ontwikkelingen dat toelaten, de binnensportaccommodaties eerder dan 1 september hun deuren in ieder geval voor de jeugd van Nederland weer kunnen openen.”

Eerste reactie Jan Simons
Het bestuur van de NTTB gaat de nieuwe maatregelen en uitwerking daarvan bestuderen en komt dan met een reactie. Bondsvoorzitter Jan Simons reageerde woensdagavond tegenover TT Sport telefonisch teleurgesteld over de beslissing van het kabinet. Simons zei onder meer: “We gaan contact opnemen met NOC*NSF of dat we misschien eerder buiten kunnen sporten. Tafeltennis is een sport die je op 1.5 meter kunt beoefenen en spelers kunnen thuis douchen. De beslissing valt me tegen en dan druk ik me voorzichtig uit. Het zal ook heel zwaar zijn voor verenigingen om tot 1 september de deuren te moeten sluiten.” We staan klaar voor onze verenigingen en houden de ontwikkelingen in de gaten. We werken met man en macht aan oplossingen.”

Beluister hier het hele item met Jan Simons.

Bron: artikel op de site van NOC*NSF.
Het bericht op Rijksoverheid.nl

Avondje quizzen? Vrijdagavond 29 mei van 19.30 tot 21.00 uur vindt er een leuke tafeltennisquiz plaats. Deze quiz is uiteraard online.… Meer >

Met de coronacrisis leven we in een bijzondere tijd. Voor ons als vereniging kunnen wij helaas niet de tafeltennissport bieden waarvoor… Meer >

Zoals het nu naar uitziet zal onze zaal tot 1 september gesloten blijven. Dit houdt voor onze vereniging tevens in dat de barvoorraad… Meer >